mat, mat, mat ..




Idag har jag städat hela dagen och tror inte de finns
något hörn eller yta som inte har fått besök.
Intervall pass, gym och möte på det.

När syster kom hem från skolan idag hade jag gjort
potatismos och lax, efter träningen stod de våfflor på bordet
jag tror jag ligger på plus nu :) Gjorde några extra som herrn
kan äta inatt när han kommer från krogen.

När jag får tid över.

Minicheesecakes

För 10 personer

10 digestivekex (jag använder ekologiska)
25 g smör
2 citroner
1/2 liter vaniljglass
500 g philadelsfiaost
2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
100 g mörk choklad (jag använder mig av vanlig ohoj chokladsås istållet...)
jordgubbskompott (man kan göra egen men jag kör med vanlig färdig jordgubbscreme)

1. Mixa kexen. Smält smöret och häll i. Rör om.
2. Finriv skalet från citronerna. Skär glassen i mindre bitar. Vispa ost och socker mjukt i matbererader. Tillsätt citronskal, vaniljsocker ocg glass. Vispa till en krämig smet.
3. Fördela kexblandningen i botten på engångsglas, fyll på med glassmet och ställ in i fysen ca 40 minuter.
4. Smält chokladen (eller ta fram chokladsåsen)
5. Ta ut cheescakeglasen ur frysen, häll ett tunt lager choklad choklad på dem och ställ in i frysen igen.
6. Servera med jordgubbskompott på, fungerar både med kall och ljummen. Garnera med lite rivet citronskal ocg en kvist citronmeliss.

OBS! Ta ut dem ur frysen ca 30 minuter före servering, annars är de för hårda.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0