Lycklig

Lycklig och tacksam!!! 
Jag har världens bästa man! 



Vad kan de vara?


 Världens finaste prins har skickat med frukost och presenter på tåget. 

Önskelistan

Två saker som står alltid står högt på önskelistan är motorcykelkörkort och jägarexamen. 

Växte

Idag fick jag ta blodprov igen och det gick jätte bra, fint avslut på praktiken som har gett mig massor, växt som människa. 

Inorgon går tåget ännu tidigare, 06.00 blir de ner till Göteborg en sväng igen. 



Dagens vill ha.

Denna önskar jag mig i födelsedagspresent imorgon.





Mysdag

Älskade mamma och pappa kom på besök idag. Bjöd på hemmagjord pizza med mozarella, salami, parmaskinka, rödlök, aioli och ruccola. Efterätt blev de  radiokaka. 




Mysigt ljus



 Väntar middagsgäster.

Gokväöö


 Somnar till Gabriellas sång som ger mig rysningar varje gång jag hör den, mäktig. 



Kvällen

Har spenderas på kontoret, i köket och soffan till mello. Blev stek och sötpotatis. Snart klar med första uppgiften. 
Älskar min marmorskiva. 






Dagens vill ha.





Snabblunch

Tränade på morgonen och kolla slutet på tre milen, ska ha plugg dag idag men för att kunna plugga ostört måste jag ha städat omkring mig så har dammsugit, skurat och tvättat. 

Blev en snabb lyx lunch med kantarell stuvning. Nu intar jag kontoret och sätter på en stek tills ikväll. 




Lycklig

Kommer hem vid 17 tiden till en välstädad lägenhet och en kyss av mannen. Lägger mig i badet och sedan vidare till Linda för att fira tanten som fyllt 27år. Där var maten klar och de bjöds på oxfilé och en massa ljuvliga tillbehör. Spelade gurkan och sen kom den där trötta känslan som ofta infinner sig på fredagskvällen efter en hel veckas "jobb".  

Nu ska jag sova för imorgon väntas de träning 0845.



Godmorgon

Äntligen fredag, laddar upp med en frukost på tåget gjord på kvarg, lemonad, hallon, banan och mandelmjölk. Kändes som en snabb kylskåpsrensning. 




Tacksam.

Jag gör min praktik på ett dementboende och jag har ändrat mina tidigare tankar helt om både äldreboende och vårdarna. Jag är så tacksam att jag får göra min praktik på just detta dementboende som är utsett till de 6:e bästa i Sverige. Det är givande och otroligt inspirerande. Jag berömmer dagligen personalen för jag tycker de är så himla fina mot de som bor de. Jag fick de förklarat att de älskar sitt jobb för just dementa är bland de svagaste människorna i samhället och de får möjligheten att göra något nytta, att göra en förändring och göra deras önskan hörd, tyckte de var så himla fint beskrivet och de finns hopp om mänskligheten. Tyvärr får man läsa mycket dåligt om äldreboende och med all rätt, de ska uppmärksamman för att det ska ske en förändring men det är även viktigt att våga lyfta fram de som är bra och lyssna på det. Personalen har dagligen möten om hur de ska lösa problem och göra de ännu bättre för de som bor där. 
 
Tacksam att jag får möjlighet i min utbildning att få se de som är bra för att våga ändra de jag  kommer se vara mindre bra, jag har sett hur det ska fungera. Jag kommer tyvärr få se människor behandlas fel i min utbildning och i mitt framtida yrke som sjuksköterska men jag har fått kött på bena och kommer säga ifrån. Det är viktigt som närstående att säga ifrån, att stå på sig men viktigt att bidra med dina kunskaper och hur du vill ha det för din anhörig. Hur hade du själv velat bli behandlad, hur hade du velat att din mamma eller pappa blev bemött, du vet aldrig vad som händer i livet eller vem du tillbringar tid med så ha ett öppet hjärta, ett bra bemötande och en gnutta humor i det du gör, att få skratta höjer livskvaliten och välbefinnande. Ett gott skratt förlänger livet så börja sprid glädje NU, idag, våga göra en positiv förändring!
 
Idag har jag fått tagit mina två första blodprov, lagt om sår och många andra omvårdnadssituationer. Imorgon går jag till praktiken med en härlig känsla, jag kommer sitta ner och lyssna, låta någon få prata, kanske lägga ett pussel, sparka boll eller bara lägga en värmande hand på någons rygg, jag kommer SE dig för din skull men även för att jag vill, för att du och jag är människor, vi är likadana, du och jag oavsett ålder och handikapp. 
 
 

min man.

Gamla bilder på min vackra man som dagligen ger mig fjärilar i magen. 
 
 
en ca 7 år gammal bild. 
 
ca 4,5 år gammal bild. 
 
 
5 år gammal.
 
 
 

Inställda/försening

Tågen gick inte som de skulle idag, två timmar bussresa idag med. Fördelen är att jag hinner sova på bussen nackdelen är att jag blir seg igen.

När jag kom hem kolla jag slutet på curlingen, synd att de inte tog sig till finalen. Kollade även damernas sprint på lunchen, det är så fint med OS, den gemensamma som blir. 

Lagade mat nu på kvällen, matlådor till mannen och mig resten av veckan. Kyckling stekt i kokosolja, créme frech, grädde, goda kryddor och så råris kokt i 45min som mamma tipsade. Gjorde även lite energi kakor med jordnötssmör, 80% choklad blandat med nötter. 

Nu ska jag plugga sista timman på kvällen. 





Ser ljuset

Varit vaken över två timmar redan och är fortfarande inte på dagens praktik i Töreboda. Tåget som går 0630 och tar 17min var inställt, blev ersättningsbuss som gick 0650 och den tar nästan 1 timma och åka. 


Börjat bli ljust nu iaf :)

Död

Kom hem runt 0030 igår från borta match i Sthlm, gick upp 0530, tåget gick 0630, praktik i Töreboda, hemma igen 1650, skynda till träningen som var mellan 17-19 sen förbi Willys för mat till imorgon, nu ska jag sova! Två veckor kommer min vardag se ut så här, de kunde varit värre. 






Fredag

Skyller stavfelen på mobilen och att jag har tjocka tummar, godnatt.



My love. 




Lycklig

Jag är så lycklig lottad, de är ständigt saknade och som ett efterlängtat brev på posten dök de upp, mamma och syster. Hotellfrukost sen lite mys innan de begav sig hemåt igen.

Mamma fyllde upp mitt kylskåp, kärlek! Hon är inte nära på avståndet men ändå ständigt närvarande på något sätt. Efter deras besök fick jag bara mer hemlängtan, sitta i soffan och bara mysa med mamma, pappa, syster och hundarna.

Imorse ringde klockan på 06, curling stod på schemat. Jag gjorde iordning te och tog hand om tvätten sen mös vi innan Stefan åkte till jobbet vid 7 tiden.
När han kom hem hade han med sig blommor och choklad, den mannen vet hur han ska göra mig nykär på nytt. Vi var en sväng på stan och sedan satte vi igång med maten.
Spelade musik, drack vin och tillagade vildsvin, sötpotatis och hemmagjord hallon och blåbärs glass.  Vart jätte lycklad och nu har vi båda matkoma. Kollade på någon film men minns inte namnet på den men spelar ingen roll, lycklig att jag får vara närvarande med mannen i mitt liv och prata om allt mellan himmel och jord.

Nu ska jag sova för imorgon väntar morgonträning sen kalas för Stefans bror.














Sova

Kl 06 börjar curlingen imorgon.



Suck

Skrev ett långt inlägg igår men så dog mobilen, kör en kort variant. Lite bilder från veckan. 

Två ägg, en äggvita, broccoli och kalkon omelett, snabb lunch ordnat på morgonen. 



Haft några vattenfall i näsan i veckan, jobbigast var på föreläsningen där de blödde oabrutet i 20min, snart tvunget jag läkarn att bränna alla mina kärl i näsan.



Tränat på riktigt ordentligt och igår bowla vi några ur klassen, slutade i vinst - viktigt.


Idag har jag pluggat och myst.
Imorgon kommer mamma och jag ska njuta varje sekund av hennes sällskap. 



Bruch

Morgonpromenad, sen blev de brunch på södrabergvägen. Idag blir det hemma plugg innan kvällens träning. 



Dagens mat.

Idag skola till 17 och träningen börjar 17 så lite planering med mat idag.

Frukost. 

Fiberhavregryn med chaifrön, hallon, blåbär, mandelmjölk och till de egen pressad blodapelsin juice.


Lunch blir det egen rullade älgköttbullar och färsk broccoli. 


Till mellis blir det keso och mango.

Med detta i magen hoppas jag kunna orka vara på topp hela dagen och göra ett bra pass ikväll. Nu börjar föreläsningen igen om immunförsvaret. 

Dagens vill ha..

Gynning glasunderlägg.



Hulken

Är så dålig på att få i mig grönt så försöker dricka de istället, inte godaste som finns med de går ner.

Avokado
Mandelmjölk
Spenat
Banan 




Rullat

1kg älgfärs kan inte bli fel. 



Från igår







Mamma och pappa var här igår, magiskt! Önskar avståndet inte var så långt. Idag är en sån där dag jag vill ligga hemma i soffan, få maten serverad och gå en promenad med hundarna. Mannen har bortamatch i Stockholm och borta hela dagen. 
Såå istället har jag haft sovmorgon, tränat ett bra pass med Micco och nu ska de rullas köttbullar och plugga. 

Gårkvällen blev de vinst mot önnered och kvällen spenderades med fina vänner, livet! 



Blod

Blöder var och varannan dag, ibland för jag snyter mig, ibland när jag nyser, ibland när jag kommer fram till skolan, under biobesöket, när jag borstar tänderna. Ibland förstår jag att de kommer men ibland börjar de bara smaka blod, suck! 

Läkarn ville att jag skulle komma in direkt när de börja blöda då de var svårt att bränna blodkärl i näsan, fantastiskt svar tyckte jag då det är väldigt svårt att förutspå när jag ska blöda och när de börjar vara 10m från vårdcentralen. Får väl gå dit , sätta mig och snyta mig några gånger så vips - varsågod och bränn. 

Komiskt att jag har en skrattgrop och syster har också bara en fast på andra kinden. Vi delar på allt. 


Somna i nybäddade sängkläder, magiskt! 

Plugg

Tog fel dag så var i skolan klockan 8 fast jag egentligen var hel-ledig. Gick hem och sov en stund till. 

Hemma plugg idag alltså, har gjort varm choklad på ekologisk mjölk, givetvis ekologisk kakao, stevia och kanelstång. Nu överlever jag ett tag till. 



Kors i taket.

Mannen tyckte till och med om mitt nyttigare variant av efterrätt igår, stekta hallon och banan i agavesirap och kokos som jag sedan hade som granering. 


Tummen upp

Sötpotatisen blev så god, första men absolut inte sista gången jag tillagar de. Skulle kunna äta de som snacks. 
250 grader, flingsalt, goda kryddor och vitlöksolja.




Blir bättre

PH final ikväll, till de har jag smält 250gram mascarpone ost tillsammans med 70gram mörk choklad. In i kylen sedan toppa med nötter och bär. Ett nyttigare alternativ. 


Lyckades ta mig utanför dörren idag, en sväng till Coop och inhandla lunch. Lax och sötpotatis blir det. Sakta men säkert börjar jag känna mig som människa igen. 





Tisdag

Känns som mitt immunförsvar 2014 inte sköter sin uppgift. 

Hade för övrigt en toppen helg. 





RSS 2.0