happy

Idag var sista dagen på jobbet, vilken underbar tid de här 8 månaderna har varit ibland har de varit tufft, men för de mesta har jag älskat att gå till jobbet, jag är lycklig lottad som fick skratta på jobbet och ha underbara arbetskollegor som jag verkligen älskar. Lärt mig massor, fått vänner för livet och även växt som människa. Kommer se tillbaka på den här tiden med ett stort leende men nu sitter jag även med ett leende. Ett sjukt jobbigt träningspass avklarat, så där jobbigt så man nästan vill gråta och man knappt kan stå på bena. Nu ska jag ta en dag i taget och göra allt jag inte hunnit.

Jobbiga är att man gör av med pengar när man går hemma, istället för att tjäna dem så imorrn slår jag på stort - en ny dator!

Fick en underbar avslutning, jag bjöd på tårta och chokladbollar och bad alla dem jag kände på avdelningen komma, min chef undrade vart alla kom ifrån då även folk från andra avdelningar kom tex - två som jobbar som smed. Fick en stor påse med choklad och dem på kontroret gav mig presenter som dem tyckte passade mig, behöver inte säga vad de är exakt var, en av presenterna var en piska - dem tycker jag är dominant. Själv hade jag kopierat upp en stor bild på mig själv när jag är som lyckligast på fyllan och skrev - Love you guys´. Dem lovade att rama in den.

Nu ska jag somna i soffan för att sedan vakna en timma senare med världens träningsvärk och be stefan bära in mig, eller släpa mig som han säkert kommer göra eller troligast låta mig ligga kvar - gud vad jag älskar den mannen.

vardag igen

Ingen träning ingen glad ewelina!
Nu är jag tillbaka på fötterna igen, 2,5 timmas fys träning, kylen och frysen frullproppad, avnjutit en god smoothie och nu ska jag lägga mig i badet och läsa "Jag som är Zlatan". 

Utöver detta :
- druckit 3 koppar varm choklad.
- somnade på jobbet
- gick vilse på willys parkeringshus


2 böcker jag läste på resan som jag rekomenderar varmt.

 


söndagkväll

Denna Gambia resa kommer nog följa med bloggen och mig ett tag, små inlägg kommer säkert då och då. Som ni förstår var det en underbar resa med oförglömliga minnen, och enligt spåmannen kommer jag bli lycklig och gammal så kommer nog hinna åka dit ett par gånger till.

Helgen har varit hektiskt, jobbat på novemberkåsan stängde och öppnade cafeet så ligger efter med sömn, ska försöka komma isäng snart men lite svårt för är helt magisk efter biobesöket med vännerna, så nu har även jag kollat på breaking dawn och ja, även jag är såld!

Nu har jag tre arbetsdagar kvar, mån-ons sen är jag inte längre montör längre. Ett avslutat kapitel som kanske kommer tillbaka i framtiden, men får börja på något nytt och rubriken ska vara maffig denna gång.

Innan läggdags ska jag gå runt och beskåda min lägenhet, när jag kom hem idag så var de nymålat, nymöblerat och diverse saker. Vet inte vem som har gjort de, kanske en liten tomtenisse vid namn Stefan. Han förtjänar mycket gröt till julen.

kräm

Hemma bra, men borta bäst!

Gambia, gambia, gambia...

På måndagen bestämdes de på torsdagen bar de av,
8 timmar flyg med tre underbara vänner redan där kunde de inte misslyckas.

Ett litet hopp brinner i mig nu, ett sånt där hopp då man vill förändra världen, göra underverk, utvecklas, se, skapa, de här är början på en lång resa!

Nu hoppar jag på tåget efter en helg hemma i skogen, mot skövde och vardag igen, måste hitta ett botemedel för drömmer fortfarande om sol, hav, sand och smaken av vattenmelon.

Vinst

Storvinst igår i Uddevalla, fy så skönt att börja uppehållet med en vinst!!

Ett annat stort plus är att imorgon bitti 0745 lättar planet till gran canaria för att sedan fortsätta mot Gambia, 9 timmar flyg, 35 grader värme, underbara vänner, apor, djungel, Atlanten. Livet känns ganska enkelt
- fram till dess är de stress. Jobb, packa, träna, hitta passet, färdas till åsbro och sedan kl 03 blir jag upphämtad.


underbara mat

 

I lördags blev de tidig uppgång för morgonträning, när jag kom hem väckte jag

mannen med färskpressad apelsinjuice och räkmacka med ägg, avocado, fetaost och majonäs.

 

Stefan hade hemmamatch, slutade i storvinst, god mat och dryck, olearys

och sist Joe Labero som bjöd på en magisk kväll rättare sagt.

 

Mina andra halvor Malin och Linda var också där, vi var kvar till sist - självklart - tog autograf och fotade. Kan poängtera att Linda fyller snart 25. Malin och jag drog sen vidare till glädje satt och mös, tittade på fulla människor och tyckte livet inte kunde bli så mycket bättre.

 

Igår var de farsdag - tyvärr är min pappa 13 mil bort men de innebär när jag träffar han blir de extra mycket kärlek. Istället firades de med en annan pappa - stefans pappa och hans familj på ett vackert slott med trerätters, julmarknad och tipspromenad. Väl hemma så gjorde stefan kladdkaka och så kollade vi på en av twiligt filmerna, min helg kunde inte slutat bättre.

 

I veckan blir de nya äventyr, stooora äventyr lååångt bort..

 

 

 


Handboll, handboll och handboll.



IFK bjöd på en spännande match häromdagen som slutade i vinst, vi spelade mot sävehof igår även den en riktigt bra match men slutade dock i förlust :/
Fredagen avslutas med träning, sen mat från delikatess disken på ICA Kvantum och de bästa godiset från hemmakväll. Mina pojkvänner är här ikväll wärn och stefan och ska aldrig mer kolla idol med dem, vi tycker olika om ALLT! Dem gillar raka ben, jag gillar ben som någon gång i sitt liv har gjort någon form av benböj. Jag gillar stil, dem naket.. behöver inte säga mer!

Ska sova snart tidig uppgång 07.00 hela sovmorgon i en timma, sen ett fullspäckat schema..

En klump i magen idag, men de skriver jag om imorrn.





vardag

Senaste dagarna har de varit vardagssysslor - tvätta, lagamat, städa, jobba, träna, sova, äta osv. Men några avbrott har de blivit, igår sov jag hos systeryster älskar att sova där så himla mysigt, känner mig verkligen utsövd när jag åker till jobbet på morgonen.

 



Matlåda fixad, nu intar jag ryggläge och kollar på ett avsnitt så mycket bättre


söndag

  • Sovmorgon
  • Frukost med fina vänner
  • Städat förrådet
  • Myst
  • Två filmer.

Imorgon kommer bilder från denna händelserika helg.
Ny jobbvecka, ny träningvecka, ny, ny, ny


Vill somna om.

Min lördag kunde börjat bättre..
Igår efter jobbet tillbringade vi fredagskvällen där den ska tillbringas - i gymmet. Jag och Lollo traglades oss igenom alla övningar men nöd och näppe. Sedan blev de tacos och fruktsallad med grädde, eller kanske ska säga grädde med fruktsallad. Sedan fick jag matkoma, vi som skulle gå ut och grejer men efter en veckas arbete och hård träning åkte jag hem och la mig innan tolv slaget.

Sambon hade avdelningsfest kom hem runt tre packad, står bara och tittar på mig blir livrädd innan han lyckats komma i säng. Vaknad flera gånger av att han slår mig hårt i ansiktet, självklart slår jag tillbaka fast jag vet att han inte gör de medvetet, men jag passar på. Han grymtar till och somnar om, men inte jag. Drar mig lite och 08.00 går jag upp och tvättar, lagar mannagrynsgröt som lägger som som bomull i magen och snart ska jag tillbringa en lördag morgon där den ska tillbtingas och de är inte i sängen utan i spåret.

Trevlig lördag.

natti



Carina Berg tack för denna kväll.


Älskade hatade alkohol.

Tack Jonas Cramby för denna tänkvärda och underbara krönika.




Kära äldre jag
, som nästan aldrig blir berusad längre.

För det första kan jag inte med ord uttrycka min avsky över att du faktiskt blivit precis sådan du lovade att aldrig bli: en smuttande, pösig Amaronefarbror som dricker måttligt och bara ”för njutnings skull”. Du vet det lika bra som jag – att säga att man dricker för att det är gott är som att säga att man tränar på gym för att man gillar hur det luktar i omklädningsrummet.


Din sjuka, gymshortssniffande tönt.


Du som en gång faktiskt brukade vara cool är alltså numera inte bara beredd att betala mer än 33 kronor för en flaska vin och kan namnet på fler druvsorter än California White – du har också börjat köpa mikrobryggd öl och tar iPhone-bilder på vinetiketter som du gillar? Jag är mycket, mycket besviken. Sedan sitter du där i din knarriga fåtölj och smuttar på en ”riktigt rökig” whisky alldeles högröd i ansiktet samtidigt som du pustar, frustar och smackar med läpparna som en livstrött ridskolehäst. Du håller upp glaset mot ljuset medan jag, ditt yngre jag, står i skuggorna och mår illa över att du med åren verkar ha glömt mer än vad du lärt dig. För en gång visste du att man dricker av en enda anledning – och det är för att förhöja vardagen ett snäpp.


Om livet är en pistol så är alkohol avtryckaren. Den får saker att hända, saker du aldrig kunde tro att du skulle kunna få vara med om.



Det är en magisk dryck
. Ett flytande, statligt kontrollerat trollpulver som får dig att skratta, gråta och dansa roboten på 7-Eleven. Utan en kraftigt överdriven dos alkohol då och då är livet bara en ändlös radda upprepningar. Du vaknar, åker till jobbet, åker hem, kollar på tv, somnar. Men med lite alkohol i kroppen pressas du snart genom kaninhålet och träder in i Underlandet: Du midnattsbadar naken från broar mitt i stan, du fullbordar förhållanden du inte tror kommer leda någon vart och du blir regelbundet så full av liv (och dessertvin) att du inte ens kan ligga raklång på golvet utan att hålla i dig. Alkohol kan få dig att i tre timmars tid, på största allvar, vakta ett par övergivna skor i ett trapphus eller plötsligt finna dig själv gående rakt ut i en becksvart skogstjärn med en naken kvinna på dina axlar.


Den får dig att äta kräftor med skalet på, vakna på ett järnvägsspår utanför Kalmar eller att, mitt i vintern, gå till kiosken för att köpa en påse Gott och Blandat – endast iförd en sombrero. Spriten kan helt enkelt få dig att, som Tom Waits sjunger, ”trilla ut ur fönstret med konfetti i håret”.


Och är inte det allt man vill ha ut av livet?


Snoop sippade sin gin och juice
, Oasis drack sin gin och tonic. Benjamin Franklin sa att ”Öl är bevis på att gud älskar oss och vill att vi ska vara lyckliga”, Raymond Chandler att ”Alla män borde av princip bli fulla åtminstone två gånger per år – så att de inte tillåter sig bli snorkiga”.


Det är ett råd som du verkligen borde ta till dig.


Inte bara vår populärkultur prisar alkoholen, utan även vetenskapen. Två beteenden är nämligen unikt mänskliga: vi ägnar oss åt att skapa konst och vi berusar oss. Alkohol har existerat längre än det mänskliga minnet sträcker sig. Det har överlevt krig, dynastier och epoker. Alkoholen är en så stor del av den mänskliga utvecklingen att man, de facto, kan säga att ”öl byggde denna vackra kropp”.


Mayaindianerna tog regelbundet spritlavemang för att uppleva den gudomliga berusningen (men undvika den hemska smaken som du, numera, säger dig gilla). Kineserna såg alkoholen som andlig föda och grekerna dyrkade galenskapens, extasens och vinets gud Dionysos – han som representerar allt det som är kaotiskt, farligt, oväntat och som sträcker sig förbi det mänskliga förnuftet.


Samma förnuft som du, min genomtråkige Amaronesmuttande äldre vän, numera låter råda.


Tönt.

* * * * *

Kära yngre jag, som regelbundet brukar göra ett arsle av sig. Jag vet att det här kommer som en chock för dig, men det är faktiskt inte riktigt lika coolt som du verkar tro att blundande spela luftgitarr till Paradise city på julfesten medan resten av företaget fortfarande står vid buffébordet med tallrikar i händerna, långsamt skakande på huvudena. Jag tror inte heller att det är ett utslag för någon slags ”gudomlig berusning” att somna i trapphuset med hemnyckeln fortfarande utsträckt i högerhanden. Och jag vet inte, något säger mig också att din halvbakta teori om ”alkoholens inverkan på den den mänskliga artens utveckling” egentligen bara är ett utslag för att du fortfarande har bakfylleångest för att du fick låna den där snälla tantens lägenhet i Visby – och återgäldade det genom att kräkas rödvin på hennes hemvirkade spetsöverkast. För när du drar dina högtravande teorier så glömmer du att jag känner dig. Jag minns.



Jag vet att du dricker för att du egentligen är en ganska blyg och osäker kille. Och jag vet att när den där tjejen på Riche en gång sa att du var ”full lika snyggt som Jim Morrison” så fick det konsekvensen att du i en massa år kraftigt överskattade alkoholens inverkan på din charm. Jag menar, Jim Morrison fick ragg till och med när han var så väck att han helt uppenbart hade kissat ner sig. Om du verkligen hade en gnutta av hans attraktionskraft – hur kommer det sig då att du, kväll efter kväll, stapplar ensam hem och somnar framför Yo! mtv raps med en halväten mosbricka på magen? No offence.


Nu säger jag inte
att det är alkoholen i sig som gör dig till en lite tråkigare människa. Men att låta ens liv bara kretsa runt uteliv, status och vilka klubbar och fester man ska gå på – det gör ens personlighet snart ungefär lika mångfacetterad som en pottekula. Om du bara kunde lyfta blicken från bardisken en sekund, skulle du se att det finns en hel värld att upptäcka där ute.


För om man bortser från alla problem som alkoholen för med sig  och för ett ögonblick antar att jag, vi, är en del av de lyckliga procent som faktiskt kan hantera detta underbara gift så har alkohol andra effekter som jag till slut tröttnade på.


Jag tröttnade på att tillbringa helgerna – och stora delar av veckan – bakfull och deprimerad. Jag blev less på att käka tefatspizzor och kolla på Lyxfällan-repriser när jag egentligen ville bli entusiastisk och göra grejer. Alkohol kan vara sjukt kul men det kan också få dig att bli den typ av snubbe som kväll efter kväll sitter med bästa polaren på en kinakrog och tjatar om hur man ”bara borde dra iväg” – i stället för att faktiskt, på riktigt, dra iväg.


Och jag vet att du, mitt yngre självgoda jag, tycker att jag är en tönt som säger detta men det skiter jag i: för det dummaste man kan göra, har jag insett, är att låta sig dömas av sina tidigare jag.


Vi måste tillåta oss att förändras.


Jag kan knappt tänka mig något tråkigare än att vara precis likadan, år efter år.


För till skillnad från dig
så har jag faktiskt börjat se vitsen med alla stadier i ens liv. Till och med en sådan kaotisk, farlig, och oförnuftig ungdomstid som din. För även om jag inte vill ha det så längre så ångrar jag inte en sekund av den: Dionysos avbildas trots allt alltid som en hårlös ung pojke och de där vetenskapliga rönen du talar om, berättar att den biologiska driften att supa sig drängfull beror på
det unga människans behov av att bevisa vilka överlägsna gener man har genom att göra farliga grejer.


Att jag i dag har lärt mig att också gilla hur alkohol smakar kanske just beror på just detta. Att smaken fungerar som en slags Madeleinkaka – en påminnelse om ungdom och dumheter, ångest och extas och att långsamt gå ut i en beckmörk skogstjärn med en naken kvinna på mina axlar.


Tönt.


Days are where we live.

Du kan inte hindra sorgens fåglar att flyga över ditt huvud - men du kan hindra dem att bygga bo.

En orolig själ men egentligen inget att oroa sig för, det som händer de händer. Man ska se till de man har och idag har jag en ny bil, jag väljer att se en ny bil inte pengarna som försvann, nu ska jag ut och köra, åka runt´, åka ingenstans lyssna på bra musik kanske till och med tar med mig kudden ut och övernattar. Idag blev jag och sambon ägare till en volvo C30, nu fattas bara en hund sen familj fast min man är allergisk mot hundar så de blir nog aldrig familj..




Gissa om jag är kär, jag är störtförälskad i denna svarta pärla.


RSS 2.0