Avreagera mig

Idag blev jag förbannad, arg, ledsen!

 

Jag har inre demoner, jag tror alla har dem, mer eller mindre. Jag ger mina stryk genom att träna, det gör att jag kan hålla dem i schack, jag tar kontroll! Men idag kom de en sådan där kommentar, jag har fått den så många gånger innan och kommer säkert få dem igen. Idag reflektera jag över kommentaren!

-       Du kan bli hur bra du vill, bara du tror på dig själv.

-       Du måste börja igen, du är så himla duktig, en talang, bara jobba med självförtroendet.

 

De utformas lite olika beroende på vem som känner sig för att slänga ut den. Men syftet är detsamma: ”Om du hade lite bättre självförtroende kan du bli hur bra som helst i handboll, du kan bli något.”

 

Andra kommentarer kan vara:

-       Vad gör du nu för något?

-       Hur mår du egentligen, är de svårt?

Syftet med dessa är att handbollen var/är min identitet.

 

 

Vi har lärt oss sen barnsben, som ett mantra ”Du kan gå hur långt som helst, bara du tror på dig själv.” Sen står jag där som en nickedocka och ger de svar som personen vill höra, för att bekräfta HONOM/HENNE, frågan är inte riktad mot mig, jag svarar bara artigt för att jag är uppfostrad så. Jag är 24 år och jag vet att självförtroende, vilja och motivation är grunden till att lyckas, MEN… det finns andra faktorer och de var inte att de brast i de ovannämnda som jag la av med handboll, de var av andra orsaker.

Så till saken! FUCK YOU! Jag behöver inte bli något, JAG ÄR NÅGON! Jag har fantastiskt självförtroende, jag är en människa, jag vill inte förknippas med mina prestationer. Du är inte vad du gör, det är hur du gör sakerna som definierar dig. Jag är inte de folk säger till mig att jag är, jag bestämmer själv vem jag vill vara. Jag är en människa, en skör sådan men känslorna utanpå, jag känner, lever, älskar, tar åt mig, ger och ger, detta innebär inte att jag har en dålig syn på mig själv, jag är självkritisk men det är inte detsamma som dåligt självförtroende. SÅ SLUTA TALA OM FÖR MIG VEM JAG ÄR OCH HUR JAG SKA VARA! De där kommentarerna gör bara att personen som uttalar dem växer en bit, tar energi från mig, klappar sig själv på axeln för att den tro sig vara duktig på att bry sig om folk, men det är fel! När du talar om för en människa hur den är så har du lagt en förväntning på personen att leva upp till de, enkel psykologi. Så tänk ibland på hur du formulerar dig, ge personen riktig energi istället för att vara en energitjuv.

 

En gång för alla: Sluta ha en förutfattad mening, en ide om hur det ska kännas och upplevas, fråga! Jag behöver inte din bekräftelse, jag är inte min prestation. Jag är frisk, stark, hel och nyfiken. Vissa dagar är tuffa, jätte tuffa, jag känner mig vilsen men det är upp till MIG när jag vill prata, när jag vill dela med mig av mina tankar, inte din uppgift att ta reda på det eller sätta ord på dem och varför. 

 

 

Grå dag



Usch, idag är det en grå dag. Den som skulle börja så bra! Lyxproblem! Svälj och fortsätt trampa. Det blir kväll idag med. 

Bilden är allt annat än grå, tog den igår när jag lyckades springa 1,6mil, försöker hitta energi därifrån. 

Det blir av..

Det blir av, flytten.
På onsdag skriver vi på kontraktet och flytten bär av inom två veckor. Snabba puckar!
Kommer princip bo i lådor närmaste dagarna, 7 år ska rensas och packas ner. Läskigt, skrämmande och så himla förväntasfulla. Köpte 10 flyttlådor idag, dem kommer nog fyllas inom de närmaste dygnet. Vart börjar man? Målet är att kasta och skänka så bara favoriterna får följa med. Över 7 år har jag bott i denna lägenhet, tänk vad mycket minnen det finns inom dessa väggar. 17 åriga Ewelina flyttade ihop med en tjej jag bara träffat en gång innan. Började 2 året på gymnasiet, köpte en stor soffa på second hand för 800kr som alla kompisar skulle få plats i. En trea på 76 kvadrat. Som jag älskat och hatat den här lägenheten, lagt ner timmar och pengar, möblerat om, slängt och köpt nytt. Det är dags! Det kommer kännas konstigt, förstår der inte riktigt. Bara att köra.
 
 

helg

I fredags blev jag bjuden på mat, underbart gott och avslutade kvällen med spel. 
 
 
Igår kom min allra bästa vän, syster! Vi kollade fotboll, åt thai buffe, hon lärde mig och Lisa massa bra på tips på träningen, drack några glas för mycket, umgicks med underbara människor och dansade. 
 
 
Dagen bjöd på sovmogon, pizza och häng hos Malin.
 
 
 
 

Middag




Bröderna Krantz.


Pappas dag.

Han som jag tänker lite på varje dag, året om!
Han som är styrka, mod, glädje, allvar, karaktär, intelligens, brister, förlåtande.
Han som alltid är närvarande!
 
Älskar dig
 
 
 
 
 

Mat-helg.

Helgen gick i matens tecken.
I Fredags hade vi 3-rätters här hemma hos oss med syskonen Krantz för den äldsta i klanen. I lördags kom mamma och pappa på besök för att titta på S match, det blev fisk och pizza. Kvällen vätade buffe på Valles med country och idag på alla pappaors dag var vi på Knistad med familjen Krantz och avnjöt jätte god älg. 
Nu ska jag fasta i tre dagar
 
 
Förrätt, kräftsoppa på kräftor från Närke.
Varmrätt planka och efterrätt chokladfondant. 
 

Lugn

Höst, älskade vardag och lugn. 
Denna kurs är riktigt intensiv med massa självstudier. Inte van med det då vi har mycket schemalagt obligatoriska träffar annars. Älskar att bara få vara hemma, min dag idag: 09.00 uppstigning (sovmorgon på en vardag), plugg till 11, tränade en timma, lunch med två underbara vänner, hem och ha matkoma i soffan med Stefan. Åter till kontoret och datorn några timmar, pause med musik och handboll, en sväng till skolan för att skriva ut material och handla, nu åter vid datorn.Jag bestämmer precis över min tid, snacka om lyx. Dessa dagar jag kommer sakna när studierna är över, hemma-mys.
 
 
 
vardagsbild, stökigt och mysigt. Sovrummet, fristaden. 
 
 
 
 
 

Intensiv helg.

Vinet hade större effekt i fredags än vad som var planerat, men upp skulle jag, 07.15 gick tåget till Hallsberg. En pratglad pappa kom och hämtade upp mig, han håller på att sluta snusa vilket har resulterat i ännu mer energi, om det ens var möjligt. Älgjakt 09.00 och många härliga ansikten var med, dock så vann djuren denna gång, vilket inte gör mig ett dugg. Charmen med jakt, men jag såg mycket vackert där i skogen.
 
Lyckades sova någon timma, matlagning och så iväg på nattjobb på akuten. Älskar den arbetsplatsen och jag antar att det är kollegorna som gör det ihop med ett varierande och utmanande jobb. Var riktigt trött på motorvägen hem mot Åsbro 07.30. ca 12.00 hade mannen kommit från Skövde till Åsbro så han smög sig in och väckte mig, sen blev de full fart. Hockey i Hallsberg, matlagning och så kom hela härliga björnligan (kusiner, respektive, barn och mormor) det blev underbara samtal, bad och kramar! Tillbaka till Skövde vid 22.00 tiden.
 
Bästa vänner. 
 
 
 
 
Jakten i lördags.
 
 
Mormor Vivianne. 
 
Bettans restaurang levererade en tio poängare. 
 
Underbar kombination. 
 
 

RSS 2.0