Vårens vill ha.

 

mat

Härlig dag då våren tittat fram.
En av förra veckans matutmaningar.

Drömmen

Åh vad jag drömmer till den dagen vi blir med hus, plus den dagen man får sin första lön. Två studenter är tufft men vilken fantastisk tid vi får ihop.




Soppa

Denna vecka är jag på praktik, psykiatri och det är så himla intressant. Kvällens mål blev soppa gjort på fänkål, purjolök, citron, vitlök, kryddor, vatten och grädde till de gjorde de hasselnötsbröd.




vinst

vinst med 20 bollar firades med cider i bastun med fina vänner och djupa samtal.
Fina, efterlängtade familjen var även på besök

magi

Idag var de musik, kaos, liv, samtal och glädje i köket. Vi skapade jätte god mat. 
 
Oliver, potatis, vitlök, fläs, fetaoststicks med mynta, smaker som åkte karusell i munnen. 
 
 
Fick jätte gott vin av stefan som tog slut alldeles för fort. 
 
 

Kärlek

Stefans alla hjärtans dag present från mig, matlagningskurs i grillning. Två av hans vänner fick också de, investering i oss själva :) 





Viktig tanke!

9,2 miljoner människor är på flykt i världen, i en studie av 148 asylsökande så hade 117 posttraumatisk stressyndrom, 24 annan psykisk sjukdom, endast 7 personer var psykiskt friska. Sug in den siffran en tag, viktigt, fruktansvärt och skrämmande! 


" all äkta hjälpsamhet börjar med ödmjukhet inför den jag vill hjälpa och därmed måste jag förstå att detta med att hjälpa inte är att vilja härska, utan att vilja tjäna. Kan jag inte detta så kan jah heller inte hjälpa någon" 

Sören Kierkegaard 


Skryter

Om min man, och här gör jag de igen. 




Kock

Har fått en kock i huset, förbjudet tillträde i köket. 




Frukost från imorse och gårdagens lunch som var magisk. Jag utnyttjar mannens energi och gör en "ewelinas matkasse" till nästa vecka. Jag står för planering och inköp och han tillagar. En soppa, en vegetarisk, en kötträtt och en enkel. Varje dag får en färg därav färgerna i matboken. Jag känner att jag är den stora vinnaren. 





Mystorsdag

Var en riktig mysig dag igår.
På lunchen åkte vi och sköt lite skott,Stefan stod i mål, Peter var försvar och jag och Malin fick träna på skott. Efter träningen så bjöd Stefan på middag och så var vi på den världsberömda filmen 50 shades of Grey. Jag har läst boken och har väntat slaviskt på filmerna i ett år, den väntan gör att man inte kan bli lite besviken på filmen men samtidigt kommer jag vänta lika slaviskt på uppföljaren, den blev mer än godkänd för mig. 
 
 

Linas matkasse

När jag kom hem från träningen stod han i köket, min fina underbara man gjorde dagens första rätt ur Linas matkasse och fick högsta betyg.

Varit hemma i Närke sön-tis så är fylld av energi och ser fram emot veckan. 


Vi bor i en gammal lägenhet och hålet i väggen funkar som fläkt, ingen mer kommentar på de.




Min man

Gör mig tjock och lycklig. Igår gjorde han tacos och kladdkaka och idag när jag kom hem från träningen hade han köpt en semmelwraps, enbart till mig eftersom han själv inte gillar de = kärlek! 
All kärlek kommer genom magen. Puss!



Ikväll var vi bjuda till svärföräldrarna, de bjöd på trerätters och mello! Mysiga fina familjen!!!! 




Kvällens detaljer.


Mina nya vida vita byxor och en bar rygg. 





Två filmer

.. Denna vecka. Unbroken och starred up, komiskt att jag reflektera efteråt att de var samma skådespelare. Vad olika ett utseende kan se ut. 






Dagens vill ha.





Adidas plagg. 

Tidning

Tidningsurklipp ur veckan med en mindre charmerande bild.

Veckans höjdpunkt blev vinsten på bortaplan mot serietrean Lugi. 

Fredags

Trevlig eftermiddag hos en vän i Tibro, hon bodde så himla fint på landet. Glutenfria våfflor och härliga samtal. 






Galet fina vänner från utgången igår.


 

Byxdress och lila läppar. 

älskade tulpaner

Igår kom familjen till skövde, så efterlängtade och saknade. Vi gjorde tre rätters och hade härliga samtal, efter de kollade vi Stefans match som vann mot Borlänge. Jag fick tulpaner och en underbar vas för att jag nu klarat halvat utbildningen som sjukskterskor utan någon omtenta och räknas nu som färdig undersköterska, fantastisk känsla. Januari har kännts som en lång väntan på de svåra tenta resultatet och i fredags när jag var med två vänner ur klassen kom resultatet, alla hade klarat den och vi princip grät av lycka. 
 
 
åh vad jag älskar min familj och får sån otrolig energi av dem.
På kvällen blev de utgång med underbara vänner.
 
 
Detaljer från lägenheten och de underbara tulpanerna jag fick med vasen, 

RSS 2.0