söndagsmys

Nu e jag trött på att förlora och tappa viktiga poäng!
 Nästa gång är de vi som gör segerringen, punkt!!!!

Helgen annars har varit jätte fin, efter lördagsträningen fick jag med mig Linda hem till skogen, vi åkte fyrhjuling, bada tunna och halvsov i soffan, Malin kom och gjorde oss sällskap på kvällen också, mina fina vänner!

Mamma, pappa, mormor och morfar var och kollade matchen idag sen följde dem med´en snabbis upp till lägenheten, alltid värdefullt att få kvalitetid med dem. Mormor och morfar firade min födelsedag också med kuvert och massa vita tulpaner!

Nu börjar BB igen, på återseende.

Dagens vill ha ..

 



flum

Känner mig tom och fylld, vilsen och hemma.
Glad, ledsen. Förväntansfull och omotiverad.

Alla konstiga tankar lämnar jag åt choklad, snus och mjölk.
Choklad gör mig fet, mjölk gör min mage ledsen och snus förstör tänder och gör mamma ledsen.
Jag ska sluta med alla tre, men de tar tid, de tar tid att avvänja sig från saker.. tid ..

Dåliga tankar gräver jag ner i synder för att få andra tankar, att synda hjälper, de hjälper för stunden, tills jag är mogen. En dag kommer jag blomma, en fin blomma har stora blad och med mina 41:or kan inget gå fel!!!

på återseende.

Tiden springer ..

.. ifrån mig fast jag har så mycket tid, förstår inte hur det går ihop sig!

  5 dagar kvar till min födelsedag, vill inte bli äldre än 20 vilken fantastisk ålder!
Det luktar och ser ut som vår idag, men det är kallt men de gör inget, de  får mig att tänka på bara ben, en uteservering och en kall cider.

Numera hjälper jag Linda med ett projekt inom SIFU, lär ut handboll i skolor. Idag hade vi en lektion 8-9 for direkt till gymet efter de och sen hem och haft en mys dag. Nu väntar träningspass nummer 2.

på återseende.

onsdag

Rädsla och glädje är något som smittar, även sorg.
Idag fick jag bevittna en jätte vacker begarvning.
Vila i fred




Efter regn kommer solsken.

Måndagar är en bra dag, då är de ladda upp efter helgen och ladda upp för en ny vecka, jag laddade upp med sovmorgon, stor frukost, en sväng på stan, besök hos syster på jobbet, städat ut smyckena och tränade hårt i 2,5 timma. Efter de blev de massa godheter hemma hos majsan med laget för att fira en 30 åring och en 22 åring.

 

Nu myser jag med mannen framför: vart ska vi åka? Jag är skemptisk, hur mycket är egentligen inte uppgjort?

 

smycken som gör avtryck

Örhängen från mamma, finns tyvärr bara ett kvar av varje men idag ska man ju bära ett örhänge. Det vänstra är  från Canada och det högre har jag ingen aning om vart de kommer ifrån.

 

Mitt guldhalsband, självklart! Fick de va mamma, pappa, mormor och morfar på studenten.

Bär de så ofta jag kan.

 

Mitt och Stefans halsband där de står våra namn och datum som vi blev ihop,

tur jag var med när vi beställde dem annars hade de blivit fel datum.

 

Mitt första riktiga "märkes" halsband.

Halsbandet heter "älskar, älskar inte"

 

Ett hjärta av mamma med mig och min syster.

 

Självklart mitt pandora armband,

där varje hänge har en betydelse från olika betydelsefulla människor.


Glädje

Ett gott skratt förlänger livet.


Att höja pensionsåldern.

Mitt tycke: nej tack ..

När jag är 65 vill jag vara småfet, rynking, ha åldras vackert, sitta i en solstol och skämma bort mina barnbarn. Jag vill kunna njuta av att vara människa , när jag fortfarande kan!

Att leva och att vara vid liv är olika saker i verkligheten. Våran medelålder höjs och utvecklad medicin gör oss äldre, dock så tar det inte bort de kretslopp vi lever i. Vi föds, vi åldras och vi dör. Låt oss åldras i fred och njuta av de vi har gjort oss förtjänta av. Om man höjer pensionsåldern höjer man även åldern på jobben, färra försvinner från marknaden och ungdomar har svårare att komma in. Det är även dyrare för en arbetsgivare att behålla äldre personer för dem kostar mer och har högre löner.

Sen i vissa yrken klarar man säkert av att jobba längre, skulle gärna vilja se en politiker jobba på Volvo och bära/lyfta av och på banden när dem är 75 år. Det är inte humaniskt, mänskligt eller rättvist. Man ska inte dela in människor i olika fack, ska vissa yrken ha lägre pensionsålder och andra inte, ska dem få samma ersättning eller inte? Vem har rätt att bestämma när man människa har gjort sig förtjänt av ledighet, fri från jobb.

Visste de finns 90 plus gubbar som är en massa krut i sig och säkert springer ifrån mig men är det 1 av 10 om ens de, måste man vara elitidrottare/superhjälte hela livet för att kunna bo i Sverige. Ne låt dem gamla vara de dem just är, gamla och släpp in ungdomarna som skulle göra allt för att just få jobba.

Om 30 år kommer pensionsåldern öka till minst 70, tror jag säkert och jag kommer vara en av dem som svär och slår knytnäven i köksbordet. Men jag önskar att jag får ett så pass bra jobb att jag känner att jag är nöjd vid 65 och har gjort mitt, låta en ny efterträdare ta över, och kanske hoppa in och jobba lite då och då, enbart för att sprida min glädje och erfarenhet MEN inte för att jag måste utan för att jag vill!

söndag

Fredags utgång i örebro, igår utgång i skövde.

Alkohol skapade inte dessa kroppar, men drömma kan man

så nu sover jag middag lite och kanske vaknar upp med en lika tajt kropp.

 


dagens bilder

bilder tagna från http://lisbethsd.blogg.se/



hjärtan

Stefan de här önskar jag mig av dig i alla <3 dag.

Men om jag fick välja en grej så är de vita tulpaner och en helkväll med dig, de slår allt!


Åsbro

Ont i fötterna och i plånboken, men rikare på kärlek! Kärringsemester på Ullared med tjej trion i familjen, mor och döttrar! En riktigt mysig dag med skratt, en liten tår, god mat och massa fina inköp!


Nu är jag hemma igen, hemma i mitt barndomshem, hemma till dem unga åren. Närke, Åsbro du fina byhåla du lyckades fostra mig bra, även jag växte upp och växte även härifrån. Jag är tacksam till dig Åsbro, du tog hand om mig, mor och far var aldrig oroliga dem visste att du skulle ta oss hem hela. Jag är evigt tacksam och som tack kommer jag aldrig tillbaka. Kriminell eller nörd. Det finns bara två kategorier jag blev nörd, kriminell var ingen för mig jag hängde på busstorget vid 13 års ålder tog ett munblåss,en klunk cider och hängde med äldre killar sen var jag nöjd, mätt och belåten. Ne sportnörd de blev de av mig, en riktigt jävla nörd.

Fakta om Åsbro där jag bott 17 vackra år av mitt liv.


  • År 1960 var det 500 invånare, år 2010 1164
  • I mitten av 1900-talet var Åsbrohemmet ett av Europas största behandlingshem för alkolister.
  • Vi har ICA, en pizzera som byter ägare lika ofta jag kommer hem, en mac som gått i konkurs 3ggr.
  • Vi har en hemlig klubb för våldsex som har blivid väldigt omtalad.  (själv har jag bara hört rykten) Olika tidningsurdrag: http://na.se/nyheter/hallsberg/1.517645-klubb-for-valdssex-mitt-i-villasamhallet  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5572196.ab

    Bilder från http://www.bdsm-mansion.se/gallery.php

  • Mitt emot sexklubben ligger en annan förening som även de går rykten om, en sekt som även dem sysslar med skuma saker.
  • I detta område ligger även en sporthall.

 

Trotts allt detta, som jag aldrig märkt av så är Åsbro vackert, lilla älskade by som gav mig så många uppleverlser - kärlek till skog, djur, pinnar och löv!


När man googlar på Åsbro så kommer den här bilden upp:

En bild på min pappa - självklart!

Som är en äkta Åsbroare då han bott här hela sitt liv, så han blev som han blev helt enkelt.

 

Nu ska jag somna i min rum, min egna första rum som luktar damm och känns oskyldigt och orört sen sist jag lämnade det för 3,5 år sedan. Tiden går fort när man har roligt.


RSS 2.0