vinst

Kvällens match mot Heid slutade i vinst, jätte härligt. Nu till de sämsta med vardagsatcher - sömn. Jätte svårt att sova efter sen match och imorgon väntar skola 8-17 sen direkt fys 17-19, matlådorna, smoothien och kläderna är packad för att orka en så lång dag. Får försöka läsa lite böcker så jag tvingar mig att bli trött, ständig favorit här hemma är Sylvia Day. 
 
Dagens plus lista.
  •  När jag sov middag inbilla jag mig att mannen sa att han beställde Linas matkasse, när jag vaknade var jag tvungen att fråga om jag hört rätt, de hade jag. Vad hände  där? Hur som helst jätte roligt att testa på lite ny mat.
  • Mannen och jag har sockerförbud till alla hjärtans dag, det funkar bra, ibland, idag gjorde jag varm choklad på kakao och stevia och daddelbollar som är magiska, detta sockerförbud kommer göra så jag ökar i vikt så mycket jag äter, fördelen är att jag äter rätt och jag orkar mer. Mannen blandade avokado, keso och grillkrydda som man har på knäckemacka, så enkelt och gott. Detta intudecerade jag för ca 1 år sedan och då spotta han bara ut de, men lite tålamod så. Min fina!
  • En av mina fina vänner i Skövdefamiljen fick en Nicole idag, stort grattis!

Bilder från helgen




Från Matildas vackra takterrass.



Turister.


Lyxlunch.








Från hennes underbara lägenhet.



Vackra Rebecca.




Sol och grönt i Helsingborg.



helgen.

Backar tillaka tiden några dagar..
 
I Torsdags spelade vi match i Eslöv, de blev en härlig lagvinst där alla bidrog med sitt. Efter så stannade jag kvar i Helsingborg hos en vän från klassen som bor där till och från, 25 skulle hon fylla, jag plus 4 till från klassen skulle åka ner, jag var där ett dygn tidigare. Hon bodde helt fantastiskt fint på en vindsvåning, på fredagen gick vi längst havet, fick salt runt munnen, kände på sanden och sög in energin. Tror det är nyttigt att bo nära havet någon gång i livet, man slits vackert. På kvällen anlände de andra och de blev tre rätters och Buzz. 
Lördagen bestod av mys på stan, kaffe i solen (nästan vår i helsingborg) matlagning, häriga samtal, vin och jätte fina människor. 
TACKSAM!!
 
I veckan har en ny kurs börjat, psykiatri, har redan haft givande föreläsningar som väcker tankar och funderingar, tror dett blir en intressant och tung kurs. Imorgon (onsdag) väntas de hemmamatch mot Heid. Längtar...
 
 

Dagens visdomsord

Kopierat rakt av från en klok människa. 

Mental styrka är precis som muskelstyrka – ingen har obegränsade resurser. Så varför slösa energi på något som ändå inte går att ändra på?

Att försöka få en annan människa att ändra sitt beteende, sin världsbild eller sin politiska övertygelse är för det mesta slöseri med tid. Fokusera istället på att förbättra det du kan – dig själv och dina prestationer. Då kan du istället fungera som en förebild för andra och på så sätt påverka dem att bete sig annorlunda.

3. Gjort är gjort: älta inte det som hänt utan försök att dra lärdomar av det i stället

Det förflutna har alltid ett värde – det är erfarenheter du kan ta lärdom av, sedan släppa taget om och gå vidare.

Lätt att säga men svårt att genomföra? Det beror på hur du ser på dig själv och dina prestationer. Om du är tillåtande och förlåtande mot dig själv och betraktar varje ny utmaning som en chans att lära dig något nytt, istället för en kamp som bara handlar om vinst eller förlust. Då kan du aldrig riktigt förlora. Du kommer alltid att ges möjligheter till att göra nya erfarenheter i livet och karriären, ta vara på dem och vänd dem till din fördel genom att se positivt även på motgångar.

Genom att förlåta dig själv och andra skapar du mer mental energi som kan hjälpa dig att se framåt och klättra uppåt i karriär- eller livsstegen.

4. Gläds med andras framgångar

Många människor anser att framgång är ett nollsummespel: den enes bröd är den andres död. Men man kan också lägga an det diametralt motsatta perspektivet genom att konstatera att delad glädje helt enkelt är dubbel glädje.

Varför vill till exempel alla fotbollsspelare spela för Real Madrid eller FC Barcelona? Där finns ju redan superstjärnorna Ronaldo och Messi, finns det verkligen stjärnglans över till någon annan? Svaret är helt enkelt att fotbollsspelarna förstår både värdet och glädjen i att få spela med de bästa. En succé kommer som bekant sällan ensam. Lägg inte din värdefulla energi på att vara avundsjuk eller missunna andra. Gläds istället med dem och försök att lära dig något av deras framgångsrecept.

5. Gnäll inte. Klaga inte. Kritisera inte.

Ordets makt är stor. Det gäller inte minst de ord du säger till dig själv. Att ständigt gnälla på dåliga förutsättningar och kritisera dig själv och andra innebär bara ett gigantiskt slöseri med energi och kan i längden bidra till att du förminskar dig själv och förlorar tron på dina förmågor.

Samma sak gäller de misstag som vänner och medarbetare kan göra, små som stora. Att inte kunna ge konstruktiv, saklig kritik som samtidigt leder fram till en lösning är bara nedbrytande för bägge parter.
Slösa inte tid på att analysera och prata om felen – diskutera istället hur ni kan förbättra och lösa saker och ting. Det gäller även dina egna felsteg.

6. Imponera på dig själv. Inte på andra.

Dyra bilar och skräddarsydda kostymer kommer inte få människor att tycka bättre om dig. De gillar säkert dina grejor, men gillar de verkligen dig? Vänskap som enbart grundar sig på materiella tillhörigheter är bara ytlig och leder inte till varaktiga eller fördjupade relationer.

Det finns bara ett sätt för att bygga energigivande relationer, och det är att vara sig själv. Att hela tiden sträva efter att bli en bättre medmänniska och kollega på lång sikt är den enda sanna vägen till att skapa lycka och framgång, både för sig själv och andra.

Nära, äkta relationer ger dig värdefull, positiv energi som lätt kan omvandlas till mental styrka, och det är användbart i alla sammanhang.

7. Tacksamhet skapar mer av det du vill ha i livet

Sluta tänka på det du inte har. Gläds åt det du har i stället och var tacksam för det. Vik en stund varje kväll innan du lägger dig åt att fundera över vad du är glad och tacksam över i ditt liv. Ge nästa dag goda förutsättningar genom att ladda om dina mentala batterier med positiv energi.


Mysonsdag

Stefan skrev tenta måndag och tisdag så imorse tog vi sovmorgon, gjorde scones, smoothie på bär, björnbär från Stefans föräldrars trädgård och jordgubbar som vi självplockade i somras. 

Pärlhyacinter för att lura hit våren lite för tidigt.







tårta?


pappa

världens finaste pappa har ju fyllt 50, de firades med en oförglömig kväll/natt med 60 andra, pappa du är rik på kärlek. Han bara ta kort första timman sen var de fullt upp, bjuder på några, resten bär jag med mig i min egna bok där bilderna är ännu vackrare. 
 
 

nyår

bild från nyår, champagnefrukost.

Lite av dagens projekt.





Fredag.

Tenta från helvete, självförtroendet fick sig en käftsmäll, men de som inte dödar, de härdar! Slår tillbaka. 





22 år

 
 
 
 
 
 
GRATTIS!

Idag fyller hon, hon som jag alltid kommer vara evigt tacksam för, hon som skapar ett känslomässigt kaos på alla kärleksplan, hon som åker karusell genom livet, hon som vågar kliva på när andra tittar på, tar chansen, hon som i mina ögon är komplett och har gett mig de finaste ; en syster.
Kom ihåg att aldrig sluta, fortsätt att gå mot strömmen, en dag kommer världen vara rustad för dig. 
 

Nyårsafton

Vilken fin kväll vi fick, magisk på många plan, sällskapet, maten och samtalen.
Lugn kväll som varade långt in på natten där spelet kampen mellan kvinna och man fick avsluta. 

Härlig avslutning och början. 

Idag skulle jag plugga hela dagen, 7 dagar till en jätte stor tenta, istället så låg vi i sängen fram till 12, gjorde scones frukost, städade och nu tänkte jag sätta mig.. Snart... 
Viktigast av allt är att vi har haft en mysig dag iaf.


Mörka läppar.




Slaktarn från Närke levererade kantareller och älgfile, maten blev såå god. 


Jag och Stefan anordnade en trekamp mellan de andra paren.




Nyårs pussen med mannen jag älskar.



RSS 2.0