Idrottsgala

Jätte fin kväll, fantastiskt stämning. Oväntat men roligt att vi tog hem priset som årets lag.
 



På morgonen körde tre generationer träning tillsammans.
 








Morgon hos föräldrarna..

Vilken perfekt morgon det var. Var i Västerås igår, kollade på Stefans match. Blev senare än vi trott så Lisa sov kvar i Åsbro, hon åkte runt 06.30 imorse så då gick jag även upp. Mamma hade jobbat natt så tog ut Koda till mig. Vi hade en mysig morgon, kokade ägg, läste böcker till c-uppsats, njöt av tystnaden och stämningen. 
Tog en sväng till IKEA, arbetsintervju och så hem till syrran. Pussla, läste bok och tränade en stund. 
Nu åter till Skövde efter att fått en hel kasse med godsaker från mamma och pappa, TACK!
Intersiv vecka väntas men så himla rolig men först ska jag andas lite, hjärtat har slagit dubbelt idag så lägger mig tidigt i sängen.
 
 

Fredag

Vi tog sovmorgon till 8, hade öppet fönster så tog emot att gå upp p.g.a. kylan. Varje dag klockan 06.30 tömmer de sopporna från restaurangen, när vi har öppet fönster kan vi inte undvika att vakna av ljudet, en morgon tömde de glasburkar och jag flög nästan upp av rädsla för trodde hela huset skakade. Men om vi skulle välja, öppet och stängt fönster så har vi öppet - det är som en väckarklocka, något störande ljud som är där varje morgon som blivit till en trygghet. Skogsmullen Ewelina är bra på att anpassa sig, helt klart! Andra automatiska väckarklockor som finns i huset är solariet under oss, klockan 07 även här varje morgon drar deras musiklista igång, Justin är favoriten, kan nog leva med att vakna till Justin varje morgon. 

 

Förra veckan lärde jag mig åka skidor, eller lärde mig, jag gjorde ett tappert försök. Jag blev lite frälst av att komma ut, naturen, att få jobba i kylan men samtidigt så tycker jag det är förbannat träligt och bara åka där i spåren. Rastlös själ möter djupet i mig, plus och minus vilket oftast konstigt nog blir ett positivt resultat. Oskulden blev på 8km, denna vecka blev det 10km i tisdags och 8km igår. Stor eloge till mannen som åker sakta, varnar vid backar och hejar på. Tur vi åker när det är mörkt så folk slipper se, men alla har vi varit nybörjare.

 

Idag har jag en härlig checklista, det som egentligen är ett måste är att läsa ut en bok till c-uppsatsen. Läser om hjärtinfarkt, om livet efter. Böcker som berör, som man bär med sig i några dagar.

 

Så dagens okristna bibelord citeras av författaren ur en av böckerna:

Till anhöriga och vänner - närhet och kärlek är den bästa medicinen.

Till alla friska - våga vara medmänniskor och lev i nuet.

 

 

Bild från i somras för lite extra energi. 
 

 

 


Sallad

Sallad behöver inte vara tråkigt. Min innehöll rökt rådjur, kokta rödbetor, smörstekta kantareller, tomat, majs och babyspenat och frön. 
Nu står brödet i ugnen, effektiv onsdag.





Bästa pappa

Jag ville måla om skåpet igår, hade varken grejer eller kunskap. 
Idag kom han, som en sol sken han upp med pensel i högsta högg. 24 mil bara för att. Vi han så mycket på bara några timmar, måla, skruva, köksö, äta mat, lyssna på musik, prata, tavelvägg och städa. Han är bäst min pappa!!
Som barn ville jag bli vaktmästare när jag blev stor, som pappa! Han låter mig hållas med alla konstiga ideer för att sedan förverkla dem. Inspirera mig och lyssnar aktivt, vågar säga nej och jubla ja.  Glad att han lärt mig mycket, ingen i familjen Danielsson har tummen mitt i hand iaf. 






året 2015

Vilket år det blev, i det stora blev det ett år man kommer prata om länge, i årtionden, 2015 ett mörkt år för mänskligheten.  Lärdom av detta mörker är att det onda inte får segra. Jag själv har inte politiskmakt, ekonomi eller hjärna för att påverka det som händer över en dag, men jag har något annat – jag har min värdegrund, mina åsikter och en mun som är till för att användas och det kommer jag försätta att göra. Jag har lärt mig att man ska välja sina kamper, en del människor är inte funtade eller har inte den förmågan att tänka utanför sin egna trygga box, men jag lär om. Dessa människor ska inte få höras mest, eller få mig att avstå att säga ifrån. Jag har inte alltid rätt och alla tycker inte samma, men rätten till allas lika rättigheter tolererar jag inte i min värld att alla inte tycker samma. Jag hatar, det kliar i hela kroppen när jag hör ordet ”ditt” och ”mitt”, allt är VÅRAT! Om jag lyckas säga ifrån, stå upp och får någon att tänka om så är de en vinst i sig. Det farliga är inte om det onda gror, det är om det goda finns men inte syns. En som tittar på när någon mobbar – är också en mobbar! Stå på dig, diskutera, argumentera om varendas människas rättighet. Jag vill redan hylla år 2016 för jag tror det kommer bli magiskt, året som tar revansch, som är förlåtande och ger oss möjlighet att rätta till misstag.

 

 

 

2015 fick ett fantastiskt avslut, 3 intensiva veckor med människor jag håller kärt och det är dem människorna jag vill lyfta under året. Jag är avundsjuk på mig själv när jag inser vilka fantastiska människor jag har omkring mig, de är nyfikna och kärleksfulla. 2015 bar med sig en del milstolpar, ett av de viktigaste besluten i mitt liv och en hög med lärdomar, skratt, slit och tårar. Ett år av lärdomar.

 

Utbildning: Jag klarade ytterligare ett år i skolan med bra resultat, hade praktik på vårdcentral och i hemsjukvården. Klarade alla tentor, skrev B-uppsats och påbörjat C-uppsatsen.

 

Jobb: Fick nattjobb på akutmottagningen på USÖ under sommaren. Roligaste och mest lärorika jobbet jag haft vilket resulterades i att jag jobbat extra under hösten/vintern.

 

Resor: Fantastisk resa till Barcelona, underbar stad.  Tallin i juli med familjen. Sista minuten resa till Kos med syster som la energi för hela hösten. Sen har de blivit några turer i Sverige bl.a. Stockholm där de bjöds på gala, weekend i Helsingborg.

 

Träning: Slog omtalade Sävehof i semifinalen och vi lyckades pressa dem till en 5 och avgörande match där vi tyvärr föll. La skorna på hyllan i maj. Började träna crossfit och även bytt gym till Nordic Wellness. Fått vara delaktig i Stefans och hans lag resa på väg upp mot Allsvenskan.

 

Övrigt: Vi upptäckte en ny stig i sommarstugan som vi gick/sprang många gånger, har ätit fantastiskt god mat, druckit lite för mycket vin, sprungit 1,6mil i sträck, lärt mig massor, tittat på filmer, dokumentärer och en del böcker, mest erotik. Lärt känna nya människor och utvecklat djupare vänskap men de som jag håller kärt, firat pappa som fyllt 50, målat om sommarstugan, åkt x-antal gånger mellan Örebro och Skövde (med glädje), flyttat till en ny lägenhet, jagat, lyssnat massor på musik, sjungit falskt, älskat, gått långa promenader, köpt ny kamera, åkt båt, plockat svamp, cyklat, fått vara en del av mammas häftiga resa med vikten, fiskat med mera, med mera ….

 

2016  - jag kommer bli rörligare, bygga på framtida skrattrynkor, lära mig mer om mat och läsa en bok till. 

KRAM!

 

 
Alice har bjudit på massa härliga kommentarer och skratt.
Överlyckliga att det väntas tillökning.
 
 
Stefan fick kurs i grillning i Alla hjärtansdag present. Hans intresse för mat och kvaite ökade vilket jag älskar.
 
 
Oliwer, Stefans gudbarn på min födelsedag i Februari. 
 
De här två har åkt många mil, alltid fest när de kommer. Matlagning, träning, renovering, handboll och shopping. Hoppas ni aldrig tröttnar. 
 
 
Regnade mestadels hela sommaren, de påverkade inte denna solstråle till mamma. 
 
Älskade matlagning. 
 
Delar av familjen på Bettans restaurang i stugan.
 
Två starka och grymma kvinnor.
 
Jag och kärleken övernattade en dag i våras i stugan, målade till 02 på natten.
 
Såg ut som en bastu innan med träpanelen.
 
Bild på "gamla" lägengeten som jag bott i 7,5 år. Flyttade i december. 
 
Fick äran att fixa min fina kusin Ellen som skulle på bröllop. 
 
Familjen Sääw/Werner, var matfestivalen i Skövde den helgen. 
 
Fick umgås med Alice en hel dag, vi åt kexchoklad, pannkakor, kollade handboll och badade.
Hoppas på fler tillfällen under detta år. 
 
Resa till Kos, särklass världens bästa sällskap. Mycket minnesvärt hände den resan. 
 
 
Havet blev en stark symbolik 2015.
Blev även översvämning i Hallsberg. 
 
Han han funnits starkt vid min sida <3 
 
En stark profil som är lika viktig varje år, hennes resa detta år är så stark vilket imponerar mig.
 
Ett år med massor av träning.
 
Roligt jaktår. Drev där vi hade vildsvin runt omkring oss. 
 
Blev ännu mörkare å håret. 
 
 
Dessa två fyllde 30 på hösten och bjöd på två jätte roligare fester.
Vi fick ro om dem hemma hos oss en kväll med trerätters. 
 
 
 
 
 
 

 


RSS 2.0