Blommor

Innan tåget plockade jag och pappa blommor, bland annat liljekonvalj. Vad lite grönt kan göra de levande. 






Helt slut efter en underbar helg i Sthlm med fantastiska vänner.








Tabata pass









magiskt

Vill ni veta något magiskt? Jag har världens finaste familj!!
I lördags natt och hela söndagen kom de igen, i vår har jag varit sjuk vid två tillfällen på loppet av 3 veckor varav sista gången blev de antibiotika pga slem i lungorna. Vid ett annat tillfälle så stukade jag min opererade fot på uppvärmningen innan en match, tror den kommer vara kronisk svullen. I lördags natt hade jag druckit några glas vin och började må fruktasnvärt illa, jag vart förvånad över hur "full" jag måste blivit, i söndags vaknade jag med bakfyllan som hette duga, trodde jag, nu i efterhand önskade jag att de "bara" var bakfylla. En maginfluensa från helvete med en febertopp på 39 grader. Efter att besökt toan 25 ggr och bara spydde luft tillslut kunde jag knappt gå pga av smärtor i ryggen på kvällen, åkte in till akuten efter order för de trodde de var problem med njurarna vilket de som tur var visade sig att de inte var. Aldrig mått så dåligt och nu när jag är på bättringsvägen uppskattar jag verkligen känslan att få må bra, kommer aldrig mer klaga. Klart med tycka-synd-om-mig-själv-inlägget. Men till saken, min älskade lillasyster fick ta emot många jobbiga samtal pga jag var ensam hemma, Stefan var i göteborg och föräldrna i Finland. Hon var beredd att åka hela dygnet och ringde även akuten för att checka av pga min mobil hade dött när jag låg där inne ensam. Jag tvingade henne att inte åka för jag var livrädd att smitta henne, värsta tänkbara att de skulle hända. Men nu smsar hon hela tiden för att kolla hur jag mår, hon är underbar min andra hälft. Svärföräldrna var peppande på telefon, likaså mamma, pappa och mormor. Min fina vän Malin kom med cola och blåbärssoppa i dörröppningen. 
 
Idag kom de massa ny energi från närke, mamma, pappa och balto kom efter jobbet deras jobb. De hade med sig glädje, presenter och kärlek. Vi tränade ett pass utomhus, vilken glöd i den kvinna och lagade god mat. JAG ÄLSKAR ER och har så mycket vackra männisor omkring mig. 
 
 

Mysdag

S är borta till söndag, lagresa. Idag stod de på schemat: mys och pussas. De hade han skrivit i våran gemensamma kalender. När han kom hem drog vi och spela äventyrsgolf inomhus, var helt själva och han vann på sista hålet. När vi kom hem blev de handboll. 




Övrigt idag gjorde jag ett lättate tabatapass och sen inge mer, energin var slut så la undan måste listan ett tag. 







mitt i veckan

Varje vecka försöker jag vara lite kulturell på något sätt eller öka min förståelse för något. Antigen så fördjupar jag mig i någon sjukdom som vi läser i skolan eller så läser jag några kapitel ur en bok eller som denna vecka tittar på dokumentärfilmer. 
Dessa har de blivit. 
1. En film om kvinnorna i Pakistan som angrips av syraattacker,om en kirurg som åker ner och hjälper till med operationer.
2. 9 starka kvinnor berättar om islam och deras kamp för kvinnliga rättigheter.
3. Jordens olika undergångar, massutdöende.  
 
Alla dessa tre är väldigt tunga och gripande, men genom detta så ökar jag min förståelse för andra kulturer, människor och blir en mindre dömande människa. Detta är viktigt för mig då jag inspirerar av människor som brinner för något. Alla dessa tre hade något gemensamt: Detta är komplikationer som mänskligheten har bidragit till, vi som människor. De positiva i dessa tre är att de finns hopp, de finns fortfarande en chans till att göra en förändring. Genom att hjälpa handlar de om att kunna tjäna, att inte utgå från sitt eget ego. Jag filtrerar och formar min världsbild genom att vilja tjäna och på så sätt förstå andra människors situation. 

Återbruk

Förra veckans återbruk som är till sommarstugan. 





RSS 2.0