Rasta hunden

Varför rastar vi hunden för, går långpromenader ute i naturen, ger den mat på bestämda tider, ger den kärlek och pysslar om, varför? För att hunden mår som bäst av det.
Tänk om vi skulle bli bättre på att rasta oss själva, se till våra egna behov. ta hand om hunden och oss själva. De jag vill komma fram till är att vi har ingen matte eller husse som gör de åt oss, vi måste bli bättre på att ta hand om oss själva, skäm bort dig själv, ta en långpromenad, simma, låt dig skratta, ät bättre, lyssna på kroppen,, säg JA men framförallt våga säg NEJ. 
 
Ikväll tog jag en promenad, jag var inte sugen men jag kände att en del av mig ville de, jag gick för den där lilla biten som hade de behovet, om du inte orkar, låtsas att den biten är hunden som måste ut, du kan inte strunta i det, för om du struntar i det kommer de ikapp dig, kanske är de den lilla biten som spårar ur i veckan, den lilla biten av mig som är trött och grinig, nu har jag tillfredställs den delen också, nu kommer inte hunden bajsa på mattan.
 
Måndag och hela fucking jag är redo, ännu mera grönt för att tillfreddställa varenda cell i kroppen, mindre vitt för samvetet och mera kärlek för själen. 
 
 
 

Älskade sport

Dagen har bestått av: handboll.

Massa matcher och vi är vidare till final imorgon. Underbart. 






Dagens vill ha.





Ha det

Önskar pappa. 




Fina klasskamrater

Min fina!




Fredagstrött

Igår var vi bortbjudna, 5min på cykel bort till Stefans bror Johan och hans fina Fia, de bodde jätte fint, bjöds på massa gott och var jätte trevligt = lyxtorsdag. 




Idag har det varit en lång dag, klockan ringde 0530, praktik i Töreboda, tåget hem 1630, cykla till arenan och sprang intervaller, mina längsta på 13 veckor, efter de fick jag ny energi, match Skövde-kärra och vid 21 hemma. Nu är jag trött och lycklig så jag skulle kunna börja gråta, efterlängtade fredag! 


Praktik i vårdkkäder.



Kvällspluhh

Skola 8-17
Träning 17-19
Idol 20-21
Paradise 21-22

Mellan 21-22 hinner jag med plugg, nu kör vi sen vila igen :)
Myser i pyjamasen. 




Impuls

Skulle vila idag men hade för mycket energi så gick ner till gymme ett tag. Nu har jag gjort kycklingsallad som hoppas räcka några dagar. 


Första skoldagen för termin 3 började idag, känns mastigt, mycket och otroligt kul. 




Ny vecka

Vaknade utvilad, härlig känsla. Blandade ihop avokado, ceme fresh, lite keso för att få lite mer mättnad och grillkrydda på två knäckemackor, till de en smoothie på mango, mandelmjölk, kvarg, vatten och en halv pressad citron. 

Efter de var jag redo för morgonrehab.




Som barn

Idag kändes de som jag fick uppleva min barndom på nytt, tog cykeln ner till sjön (200m härifrån) och tog ett dopp. 




Bara iklädd badrock, livet på en pinne. 


Närke

Här ligger jag, läser och lyssnar på regnet, kanske sommar en stund. Älskar att vara hemma hos mamma och pappa.





Fönster

<3






Mot Göteborg

Hade tagit upp köttfärs igår men orkade inte tillaga den då så imorse kl 8 ställde jag mig och rullade köttbullar, givetsvis blev de köttbullemacka och grön smoothie till frukost.

Packade och nu sitter jag på tåget, mot Göteborg och kontroll av foten, sedan blir de tåget hem direkt till Hallsberg. 


Konduktören påpekade att det var roligt att jag hade en "riktig" biljett. 





Egentid

0830 - rehab och känns bra inför läkarbesöket imorgon :) hoppas få börja springa till helgen. 

Haft egentid hela dagen idag, städat, lyssnat på podcast, förberett inför skolan, gjort lax till hela veckan och gått en sväng på stan, fick med mig fyra böcker hem som jag ska börja med ikväll. Sylvia Day hade släppt en nu bok, gillar ni Grey böckerna kommer ni älska hennes böcker. 

Spinning stod på kvällsschemat och tryckte på bra, har precis unnat mig fruktsallad med - persika, melon, hasselnötter, sockerfri choklad och laktosfri grädde.

Nu - bad. 


Goda kryddor och permesan. 




Strömsholm

Sommarn började med ett besök på Strömsholm djurklinik och idag fick de rama in sommarn med ett nytt besök, stackars Balto har fått en nervskada, men han är hård som sten och snart på fötterna.

Tåg till Skövde, träning och fotografering. Besök hos svärföräldrarna hus för att plocka lite björnbär när de är på resande fot.

En grön smoothie gjord på.
- färsk mandelmjölk
- en halv pressad lime
- ruccola 
- babyspenat 

Kanske inte de goaste jag druckit men de är inte en jäger shoot heller så bara att bita ihop. 





Måndag

Tränade på actic i Hallsberg, sedan blev de en heldag med mammsen. Vi är bra på att spendera pengar ihop, men roligt har vi och det är viktigast. Inredning, blommor, mat och en stopp hos syster och Pontus. 






Klokaste kvinnan jag känner, önskar jag hade hälften så mycket positiv energi som hon besitter. 

På kvällen blev de en cykeltur, vi trampa på så blodkärlen sprack, pappa offra skjortan och fokusera på att inte spy, han är känslig den hårda mannen. 
Mamma bjöd på krabba, färsk majs, kött och goda tillbehör.









En bättra start på veckan kunde de inte bli! Skriver ofta att jag är så tacksam, kanske är tjatigt men de skiter jag i, stoltserar gärna med hur tacksam jag är över min fina familj. 

Söndag



Tjejerna åkte hem och jag bestämde spontant att vara kvar hos mamma och pappa. På lördagen hade vi lagt ut nät men när vi skulle ta upp det var bojen på ett helt annat ställe, nätet låg på botten någonstans och samlade fisk. På söndagen ryckte mormor in, hon rodde och jag drog med en kratta, tillslut hitta vi de och glädjen var total. 50 småfisk och mormor hade tempo, hon lyckades få bort dubbelt så mycket fisk i nätet än vad jag fick. Många års erfarenhet på den coola kvinnan.






Söndagskvällen fortsatte i samma goda anda, jag intog soffläge med pappa och där var vi i ett par timmar, inga telefoner, bara två tankspridda människor som utbytte kunskap och erfarenheter med varandra. Att få umgås med min far får mig att känna en sån ro, det är lyx för själen.  

På kvällen tog vi en runda i skogen, råbockajakten börjar på lördag och måste ha koll på vad som väntar. 





Lördag

Morgonträning och för mig blev de spinning och core.
Efter for 9 tjejer till Närke och knutstorp. De blev kräftskiva, kräftfiske, nakenbad, båt och lek. Lycklig som har så fina vänner.







Fredag

I fredags hoppade jag in och jobbade, var på en konsert på Valhall här i Skövde. Jay Smith var huvudpersonen och huvudtemat var våld i nära relationer, alla intäkter gick till detta. Strålande och behövligt!!

Temat på musiken var: heavy metal.
Jag är inget stort fan av de precis men jag satt på en stol och beundrade de små kropparna med helt galna röster. Ett band som var med bestod av 16 åringar som var riktigt duktiga, två pappor var med och bar svarta tröjor med texten crew på. De monterade trummor och stativ och stod med den lilla skaran i publiken på 10 pers och visade uppskattning, de stampade med fötterna, applåderade under hela framträdandet och jublade, dessa fina föräldrarna som finns och stöttar och är så stolta oavsett vad deras barns intresse är. 


Först på plats.




Torsdag

Igår blev de första spinning passet på över 7 veckor, en skräckblandad förtjusning, visste inte om jag ville gråta för att jag var helt slut eller om jag var lycklig. 
För inte så länge sen gick jag med gips och allt jag längtade efter var att kunna gå och att få känna puls, idag kan jag gå korta sträckor och köra spinning plus att jag har fått klartecken att köra crosstrainern också, glädje! 

På kvällen var jag helt slut efter, spinning, core och lite "lek" med boll. 

Grejade lite i hallen och bytte blommor, slängde orkidéer men sparade blommorna i en liten vas, lyx!




Mannen åkte till Danmark idag, borta en vecka och jag laddade upp med glass och chokladsås. 






Mellanmål

- färsk soya mjölk
- banan
- kakao
- 1 ägg

Nu är jag redo för träning.




Ikea och hård träning.

Imorse tog jag och mannen en roadtrip till Jönköping för att besöka Ikea.
Min fina man avskyr Ikea men humöret var på topp, han gjorde ett uppskattat försök, intressera sig och uppmuntra till tankar och idéer. All tid med han jag får är underbar, är så tacksam för att vi umgås så mycket som vi gör. 5,5 och har vi hålla ihop idag, obegripligt och magiskt. Han fick sina 16 köttbullar och var nöjd med de, jag åt jätte god lax och två efterrätter och fick med mig de jag ville hem.

Träningen bestod idag av intervaller på cykel, rehab, styrka och skott mot vägg. Efter var vi bjudna på grillat hos familjen krantz, jätte gott och så kul att få träffa alla. 







Måndag

Aktiv och rolig dag.
- fixat glasögonen och kollat lite på nya, dock behöver jag ha med någon som tycker till.
- dammsugit, skurat, tvättat och strukit. 
- lagat mat
- umgåtts med min man.

Men framförallt så var de säsongens första handbollspass, eller det var fys på schemat men första kollektiva träningen. Helt underbart att vara igång och få träffa alla. Ett annars stort plus är att mannen tränar också 17-19 så vi kan äta middag ihop, detta är första gången på 5 år som vi kan umgås på kvällarna. Lovley.


Nu blir de kvällsfilm, älskar att vi är lediga tillsammans. 

Skövde

Igår städade vi förrådet för att sedan kunna packa in allt bra, åt middag på pinchos med efterlängtade vänner, härligt att socialisera sig igen.




Idag har jag plockat och grejat, städat och fixat. Skönt att greja utan stress, lyssna på podcast och göra allt ordentligt.





Träffade malin x2 plus respektive ikväll, åt på glädje och sedan satte vi oss på rådhuset. Jätte mysig kväll och nu kommer jag somna lycklig i nybäddad säng och vänta på min man som är ute och roar sig. 





Tyskland

Fullpackat i bilen tog vi en tur till Tyskland, 5 passagerare och en kärra. Mysigt, trångt, trä smak och en allergi chock.






Till Tyskland för att köpa svensk öl i en dansk butik. 

Sommar

Igår flytta vi tillbaka till Skövde, över 6 veckor på hemmaplan. Vilken sommar. Trots att kroppen inte varit på topp och mentalt jobbigt ibland så blickar jag tillbaka med värme. Vilka fantastiska människor jag har omkring mig. Fick avsluta med ett bad i sjön, inte badad på 6veckor och jag som är född i fiskarnas tecken älskar att bada. Har även lärt mig att gå, inte långt men jag går med båda fötterna, vad lite kan höra så mycket.

Njutit av sällskapet, familjen, lekt en massa - 5kamp, mamma har bjudit på fantastisk mat och hoppas få ärva den genen - känslan för mat, njutit av vad den svenska sommaren har erbjudit, ätit mängder av glass, spelat spel, fiskat i mängder, skrattat. 2014 kommer bli ihågkommen ett tag framöver.












RSS 2.0